Bondsallad med Jazan

IMG_1106I kväll hade vi gäster. En mer frekvent gäst som jag inte tänker nämna vid namn. Och sen en första-gången-gäst, en gammal kollega som heter… låt oss kalla honom för Jazan the Puss.

Det finns nåt grymt befriande i att prata med gamla kollegor om andra gamla kollegor. Det vill säga om man inte har några planer på att återvända till arbetsplatsen. Då kan man äntligen spy ur sig precis vad man tycker/tyckte om några utvalda. Jazan the Puss skulle ju i princip kunna få skit för det om jag skulle skvallra, men det hindrade honom inte. Skitsnack hit, skitsnack dit, ”hen snackar fan hål i huvet på en”, ”vilket jävla gnäll det är på hin”, ”den där slöe fan, hun får inget gjort”. Ofta tar man i lite extra, och tänjer lite på sanningen om exakt hur illa man tycker om personen. Det blir humor i det på nåt sätt. Jag vet inte riktigt varför. Som att man blir så förvånad över att man kan säga såna saker att man skämsskrattar åt det. Inget jag är stolt över. Men kul är det.

En tidig kväll slutade med att vi satt och kollade på några standup-klipp på YouTube. För dem som är intresserade: kolla in Anthony Jeselnik, han är en riktigt skev människa. Jazan the Puss var inte helt övertygad.

Maten var ganska enkel. Inga utsvävningar. Men bra ändå. Vita och svarta bönor. Haricots verts. Sallad. Tomat och gurka. Krutonger och stekt sidfläsk. Ägg. Olivolja (god som fan) och citron. Salt och peppar. Bra, enkelt käk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *