Brännässlor!

IMG_0831 bild

Det finns nåt jävligt tilltalande med att plocka egna nässlor och göra soppa av det. Nyttigt? Ja. Gott? Som fan. Vårigt? Så in i helvete. Nässlorna i korgen plockades i närheten av en golfbana. Med en 5-åring som förstås totalvägrade att röra vid brännande växter. Däremot kändes det väldigt lockande att kolla in greenen några meter bort. Halvvägs ute på banan: ”Titta pappa, där är en boll!” Men allt gick bra. Blommor vägrade hon också plocka om inte någon gjorde henne sällskap. Alltså koncentrerat tittade på henne medan hon plockade. Hon kontrollerar det med jämna mellanrum.

Sen tyckte jag att ramslök borde vara ett bra komplement. Tror det är ganska vanligt med gräslök i nässelsoppa annars, och då var min butiksinköpta ramslök ett bra alternativ. Lite extra sting, lite kryddighet. Lite som vitlök. Rekommenderas. Chorizon var en bubblare som kom in i sista sekund. Lite oortodoxt, men det funkade också bra.

Men ägget då. Jag kan fortfarande bli förvånad över hur sjukt gott det kan vara. Bara ner i kokande vatten i fem minuter. En smidig vita och en lätt rinnande gula. Behövs egentligen inget annat. Lyx.

Att det är ett jävla meck med att rensa nässlorna och fixa med allt runt soppan hör inte hit.

  2 comments for “Brännässlor!

  1. Casslo
    2013-05-14 at 13:33

    E de saaaaaann?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *