Finalkandidat #2: Max lax

västerbottenpanerad lax

Sånt här gillar jag! Det är enkelt. Enkelt att göra, enkelt att förstå. Man behöver bara titta för att inse att det är gott. Det gifter sig. Fett, salt, sött, surt och lite starkt dessutom. Mjällt, krispigt, mjukt och ibland lite motstånd. Balans. Kontrast. Färgsprakande.

Laxen vändes först i mjöl, sen i uppvispat ägg och till sist i riven Västerbotten. Den stektes sen i lite olja i en medelhet panna. Konsten är att få ostytan vackert brunkrispig utan att fisken blir för genomstekt. Salladen är hastigt komponerad av mango, blekselleri, chili, koriander, lime och olja. Och salt och peppar förstås.

Max! Jag vet inte om det var det här du menade. Det här är min tolkning. Jag hoppas du är nöjd. Det är vi.

Uppdatering. När jag säger vi så menar jag vi. Alltså jag och min familj. Inte bara jag. Jag må ha hybris, men inte så ofin hybris.

  1 comment for “Finalkandidat #2: Max lax

  1. Max Edman
    2013-02-06 at 15:09

    Grymt!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *