Fiskbullar!

fiskbullar2

Frikadeller på torsk. Eller bara fiskbullar. Det var dotterns idé. Och då åt hon minsann. En hel vuxenportion utan ett ord, samt alla lillasysters gröna ärtor. Skitunge.

Det finns lite olika recept om man kollar runt efter fiskbullar. Jag valde att gå på motsvarande köttbullsspåret. Brödsmulor blandades ner i lite mjölk och fick svälla några minuter. Färsen gjorde jag genom att köra en fin bit färsk torsk snabbt i mixern. Sen hade jag i sardeller, ett ägg, salt och peppar. Smeten får gärna vila i kylen ett tag om man hinner. Till sist blandade jag ner lite bakpulver (enligt nåt danskt recept). Sen skedade jag upp lagom stora smetklickar i pannan och stekte försiktigt bullarna klara i smör på medelvärme. Servera med potatis och en yoghurt-dill-citron-sås så är lyckan gjord. Det doftar fantastiskt och är ljuvligt gott.

Och nu en helt annan grej. Jag har precis lagt in en ypperlig bit fläskkarré i marinad inför Öppna Stolen på torsdag. Ingen har anmält sig än och jag vet att det finns folk som pratat om att komma hit men ännu inte vågat. Ta chansen, det kommer bli grymt!

  7 comments for “Fiskbullar!

 1. 2013-04-22 at 23:24

  Hej!
  Jag kommer otroligt gärna på onsdag om jag får chansen.

  • 2013-04-22 at 23:33

   Öppna stolen är på torsdag, men om du insisterar får vi väl hälsa dig välkommen på onsdag i stället. Lite udda intresseanmälan, men kul!

   • 2013-04-22 at 23:35

    Haha, ville bara sticka ut. Eller så skrev jag fel.
    Torsdag låter strålande.

    • 2013-04-22 at 23:39

     Men då så! Du är välkommen! Meddela om du byter dag igen så att jag hinner planera om hela veckan.

   • 2013-04-22 at 23:41

    Vad roligt! Ursäkta för missförståndet.
    Torsdag låter perfekt.
    Jag hoppas Mathias får en ny chans.

 2. Mathias
  2013-04-22 at 23:34

  Jag vill på torsdag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *