Halvgrodan på löpet!

IMG_1422

I måndags var det en reporter och en fotograf hemma hos oss. Reportern var här både i egenskap av gäst på Öppna Stolen och som journalist på DirektPress som står bakom ett antal lokaltidningar i Stockholmsområdet. Trots det lite udda upplägget så blev det ungefär som vanligt. Ett barn åt ingenting och ville absolut klättra upp på mammas huvud. Det äldre barnet åt upp allt och roade sig sedan med att vända upp och ner på lillasyster, ömsom kärleksfullt, omsöm mer aggressivt. Vi vuxna anpassade oss efter bästa förmåga och avhandlade ämnen som föräldraskap och gemensamma bekantskaper. Det ovanliga denna gång var att vi pratade väldigt mycket om oss och om Öppna Stolen. Vilket väl får anses som ganska naturligt med tanke på omständigheterna.

Maten bestod av mandelpotatis, schalottenlök, pancetta, ägg och sallad. Potatisen skalades, skivades på mandolin och stektes mjuk tillsammans med löken. Pancettan krispades till i en panna för sig. Sen åkte alla godsakerna ner i en bunke med uppvispat ägg och lite vatten, blandades ihop, och hälldes ner i en väloljad stekpanna med höga kanter. Stek en sida, vänd, stek andra sidan, in i ugnen, klart. En rustik och okomplicerad variant på spansk tortilla serverad med grönsallad.

Och nu står det om oss och Öppna Stolen i tidningen! Det var en lätt surrealistisk känsla att se sig själv på löpet när jag skulle plocka upp ett ex av Östermalmsnytt. Men det kändes säkert ännu konstigare för den äldre damen med rullator som såg en svartmuskig man gå fram till tidningsstället, fotografera det, misstänksamt tittade sig omkring, nervöst rycka åt sig löpsedeln och snabbt försvinna därifrån.

IMG_1437

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *