Inspiration: Kalte spanische Gemüsesuppe a.k.a. Gazpacho

Gazpacho

Idag blev det gazpacho till lunch. En smått optimal rätt i sammanhanget vår/sommar och tidspressad vardag. Den kan och mår bra av att göras i förväg, den förvaras och äts kall, den är billig, den är sprängfylld med nyttiga grönsaker och den smakar helt underbart. Om man inte är skraj för konserver (hela tomater) så är den dessutom sjukt enkel att laga till. Annars krävs det lite skållning och skalning som förvisso är ganska kul men lite omständigt.

Inte alls omöjligt att det blir en gazpacho under nästa vecka.

(bilden kommer från en tysk receptsajt, jamon.de)

  1 comment for “Inspiration: Kalte spanische Gemüsesuppe a.k.a. Gazpacho

  1. Axel Odelberg
    2012-06-13 at 12:23

    Om man är i Norrtullstrakten och är sugen på lunch kan jag rekommendera stället där jag åt gazpachon, Görans restaurang på Norra Stationsgatan 51. Bra, prisvärt käk helt enkelt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *