Korv med hal tortilla

korv och tortillaEn riktigt bra korv är bland det lyxigaste som finns. Just nu tycker jag Taylors & Jones och Korvhanterk Stockholm levererar riktigt bra grejer. Lyx. Till en spansk tortilla skulle väl egentligen en chorizo passat bättre, men de tunna små fläskkorvarna gick inte av för hackor heller. Jag gav dem lite färg i en stekpanna och lät dem gå klart i ugnen.

Nån dag ska jag göra egen korv. Det borde inte vara så svårt. Men ärligt talat, jag är svinskraj för att misslyckas.

Tortillan är ganska rakt på. Jag stekte lök och skivad mandelpotatis mjuka, hällde ner allt i en bunke med uppvispade ägg, oljade upp pannan igen och hällde tillbaka sörjan. Typ fem minuter på varje sida, sen var det klart. Operationen med att vända kakan tänker jag inte gå inte på. Det är lite stökigt. Man kan lätt bli lite upprörd när skiten bryts av på mitten, slabbar ner hela spisen och sen retsamt hoppar ner på golvet. Hal som en jävla ål att plocka upp är den också. Och svår att tvätta ren. Men det händer oftast inte. Bara ibland.

 

  2 comments for “Korv med hal tortilla

  1. 2013-04-25 at 00:12

    NU HAR DOM EGEN KORVSHOP I ÖVRE PLANET HÖTORGSHALLEN! LYXGOTT!

    • 2013-04-25 at 06:55

      Jag vet! Jag är där varje dag nästan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *