Kycklinglår och en portion självinsikt

kyckling tomat sparris

Jag tycker att jag är ganska duktig på mat överlag. Om jag verkligen ger mig fan på det kan jag få till riktigt bra grejer. Då och då. Med lite flyt. Men ibland, som idag, är min inblandning helt oviktig. Framgången har ingenting med varken kompetens eller handlag att göra. Ibland är det bara enkelt att laga mat.

Halvera tomaterna och ställ dem med snittsidan uppåt på plåten. Bryt av den träiga delen på sparrisarna och lägg dem på plåten. Ta fram kycklinglåren och lägg dem på golvet. I tvättkorgen. Eller på plåten med de andra grejerna. Förutom att allt får sig en omgång salt och peppar så kryddas tomaterna med hackad rosmarin, gräslök och chili. Och några olivoljestänk. Om man känner för det. In med alltsammans i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Servera och njut av att knappt ha varit delaktig i matlagningen. Och för all del, om det råkar smaka gott så har det absolut inget med dig att göra.

Målet är att rationalisera bort sig själv helt. Tänk självlagande mat. Jag har liksom inte tid med matlagning längre nu när jag nått blogglegendsstatus. Tack.

  7 comments for “Kycklinglår och en portion självinsikt

 1. 2013-04-09 at 23:05

  så fort blir inte kycklingen klar! Jag kan se det på låret: rosa inuti aja baja

  • 2013-04-09 at 23:13

   Jag har ingenting med maten att göra säger jag ju. Det här ligger helt utanför min kontroll.

  • 2013-04-09 at 23:13

   Och nej, du kan inte se det på låret.

 2. Mia Nyman
  2013-04-09 at 23:06

  Tvättkorgen???…

 3. 2013-04-10 at 15:11

  Massera låret i 30 min. Sen på med tigerbalsam, grädda i bastun i ca 40 min. Sen klart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *