Låda

Ok. Det här var planen. Strömmingsflundror fyllda med en blandning av crème fraiche, fransk senap och dill, dubbelpanerade i mandelmjöl, ägg och riven ost, och stekta i massor av smör. Till det ett blomkåls- och dillmos. Inget jag prövat tidigare men tyckte det kändes lovande. Kul!

Jag beställer mat på nätet varje söndag för att slippa handla och bära efter jobbet. Så när jag kom hem idag fanns alla ingredienser redan hemma, redo att lagas till. Barnen var också hemma, redo att börja jävlas. Efter några minuter i tvååringens händer var blomkålen nedplockad i sina beståndsdelar och halvt täckt i snor. Lite äcklig, men i alla fall, redo att kokas och mosas. Sen var det dags för strömmingen. Tanken är alltså att man tar en flundra, smetar på lite skön fyllning, lägger på en annan flundra, och sen panerar hela paketet. Problemet var bara att jag inte fått några jävla strömmingsflundror. I stället var det typ pyttesmå sketna spiggfiléer, runt 600 stycken. Eller motsvarande sexton timmars panering, stekning och grava svordomar. Dags att tänka om. Snabbt. Innan strömmingen också marinerades i snor.

Ok. Så här blev det. Filéerna åkte ner i en skål tillsammans med en blandning av crème fraiche, fransk senap, dill och ägg. Den kokade blomkålen blandades med massor av smör och fick lägga sig i botten på en ugnsform. Fiskröran hälldes över och toppades med riven ost. Efter 20-30 minuter i 200 grader var det klart att äta. Inget jag prövat tidigare, men shit vad bra det blev!

Planen sket sig. Det blev en riktigt grym låda i stället. Barnen åt ordentligt. Och fortsatte jävlas tills de somnade.

IMG_1767

  2 comments for “Låda

  1. 2014-10-13 at 11:15

    Hej! Jag undrar när menyn för vecka 42 läggs upp? //M

  2. 2014-10-13 at 11:24

    Tack! Ser sjukt gott ut. Det enda man saknar nu är lite blogginlägg att dela så att fler får chansen att inspireras av din underbara matlagning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *