Laxtartar till en informationschef

laxtartar 2

Ö-öppna stolen, ja det är ö-öppna stolen, ö-öppna stoooolen, ja det är ö-öppna stoolen. Jag såg precis Hotet Inifrån på SVT. Om riktigt osköna fotbollssupportrar. Mycket obehagligt. Tänk vad bra om de kunde syssla med fredligt matbloggande i stället för att hoppa på varandras huvuden. Jävla arslen.

Efter att ha fått nobben av de två som anmält sitt intresse till dagens Öppna Stol så ringde vi hit ett säkert kort: informationschefen på SBAB. Jag kan rekommendera det. Han är trevlig, ser bra ut, ställer inga frågor och dyker upp med detsamma. Den perfekta gästen.

Tempererad laxtartar? Ja, alltså, laxen tillagas lite innan den finfördelas och blandas ihop med andra godsaker. Jag stack in en termometer i en fin bit lax och lät den stå i en 100-gradig ugn upp till 37-40 graders innertemperatur. Under tiden blandade jag äggulor, fetaost samt sallads- och gräslök i en bunke. När fisken gått klart tog jag med händernas hjälp loss köttet från skinnet och mosade ner det i bunken med en gaffel.

På tallriken är det bara att ösa på med valfria grönsaker. Rädisor var särskilt lyckat tyckte vi idag. Sen formar man till biffar av fiskröran, toppar med lite salt, peppar och olivolja, och dekorerar med färska örter och solrosskott. Succé tyckte jag. Vår bebis spottade ut skiten som om det vore gift. Men det går inte att lita på henne. Ibland skriker hon mitt i natten helt utan anledning. Opålitlig är vad hon är. Som en huligan.

  4 comments for “Laxtartar till en informationschef

 1. Mathias
  2013-04-10 at 22:49

  Så vackert och säkert gott!/ svikaren

 2. Mia Nyman
  2013-04-10 at 22:50

  Ha ha! Får man komma mer än en gång till Öppna Stolen? Det var såå trevligt förra gången! Konstigt att du inte får fler att nappa!
  Hälsa frun!

  • 2013-04-10 at 23:21

   Absolut! Det är bara att anmäla sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *