Mer sallad

IMG_0905Jag somnade vid klockan åtta i kväll. Dödstrött och med begynnande förkylning. När jag vaknade klockan elva var det dags att preppa lite inför lördagsmiddan. Har tänkt bjuda två födelsedagsbarn på en massa godsaker. Kände mig sjukt uppstyrd när jag tidigare idag var förbi både fisk- och kötthandlare, bad om specifika delar av filéer, tittade på när de sågade märgben, diskuterade olika styckdetaljer, och skröt i allmänhet om mina ambitiösa planer. Får se om det räcker hela vägen. En sås är klar nu i alla fall.

Till middag blev det linssallad. Jag använder helst beluga-linser. För att jag gillar linser, inte linsgröt. Bara man inte kokar dem för länge får de ett riktigt skönt tuggmotstånd. Jag brukar fräsa dem lite i olivolja tillsammans med lök (purjo idag) och sen hälla på hönsbuljong. Övriga ingredienser i salladen var: morötter, ruccola, vattenmelon, gurka, stekt rökt sidfläsk och lufttorkad skinka. En enkel senapsdressing fick binda ihop alltsammans. Känns tjatigt att säga det, men fy satan va gott! Så lite jobb och så mycket smak.

Jag funderar ibland över hur det skulle vara om jag plötsligt tvingades bli vegan. Lite panikkänslor. En så enkel sak som hönsbuljong eller några tärningar sidfläsk gör extrem skillnad på en i övrigt vegetarisk rätt. Jag kan lätt skita i det där köttfrossandet som en del håller på med, men att inte få ”krydda” med kött skulle kännas extremt tråkigt. Att skippa mjölkprodukter och ägg vill jag inte ens fundera på. Som jag förstått det blir många vegetarianer/veganer för att de bryr sig om vad de stoppar i sig. För mig skulle det vara tvärtom tror jag. Jag skulle vara tvungen att strunta i vad jag stoppar i mig för att kunna bli vegan.

I morgon är det fredag. Tror det blir chips och rödvin till middag. The vegan way.

  2 comments for “Mer sallad

 1. Mathias
  2013-05-31 at 07:50

  Underbar sallad? Ingen mer öppen stol?
  Helena vill!

  • 2013-06-01 at 12:36

   Det kommer fler Öppna Stolar. Har varit lite svårt att få till de senaste veckorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *