Nygammal gäst på Stolen

Kyckling

I onsdags, runt 18:20, ringde det på mobilen. ”Hej, har ni flyttat?” Svaret var nej. ”Ert namn står nämligen inte nere i porten.” Jag fattade ingenting, men lyckades till sist lotsa vår gäst upp till vår dörr. Anledningen till missförståndet var följande. Det finns en person, ett geni, som har hand om att byta namnskyltar när det flyttar in folk i fastigheten. Den här gången hade förmodligen instruktionerna varit lite vaga. Det framgick uppenbarligen inte vilken av de två lägenheterna på våning fyra som skulle skyltas om. Så då satte hen nya skyltar på båda dörrarna. ”Perfekt, då kan det ju liksom inte bli fel!” Som sagt, ett geni. Men numera står vårt namn nere i porten igen. Och även den nya grannens. Inte dumt alls.

Maten stod redan på bordet när middagssällskapet blev fulltaligt. Kycklinglår brässerade i hönsbuljong och vitt vin smaksatt med ingefära, stjärnanis och schalottenlök. [pullquote-right]”Varma Koppen, glöm inte var du hörde det först!”[/pullquote-right]Till det lite broccoli och en mycket enkel sallad på maché, paprika och solrosfrön. Enkelt och gott.

Har ni hört talas om Varma Koppen förresten? Förutom en ganska vidrig och meningslös pulversoppa så är det även det koncept som våra kära gäst hade blandat ihop Öppna Stolen med. Heta Stolen hade jag fattat, men Varma Koppen? Vafan.

– Ska vi ta en öl senare?
– Nej, tyvärr, jag kan inte i kväll. Jag ska iväg till några bekanta på Varma Koppen. Ser sjukt mycket fram emot det. Du borde testa förresten, det är fan ett grymt koncept. Varma Koppen, glöm inte var du hörde det först!

Resten av samtalet var av seriösare karaktär. Vi lekte lite amatörpsykologer. Det blev en blandning av halvsmarta analyser, konkreta råd och ogenomtänkt trams. Både intressant, kul och trevligt. En oväntat positiv konsekvens var att barnen blev uttråkade och ganska snällt gick och la sig. En bra kväll helt enkelt. Tackar!

  1 comment for “Nygammal gäst på Stolen

  1. Ludvig Fischer
    2014-02-05 at 13:57

    Faan vad proffsigt med tjälknöl, det har jag inte ätit sedan mamma lagade mat! Skall fixa ihop en själv bara för det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *