Nystart med blodpudding

IMG_0897Aldrig mer en sån vecka som förra. På matfronten sket sig allt. Stekt sea bream och nudelsoppa med räkor varvades med McDonalds-äckel, fasta och chips. Den ojämna kvaliteten kan jag stå ut med. Det jag inte klarade av var stressen. ”Vad ska vi äta? Jag måste hinna handla. Fan vad de skriker! Helvete, samma sak idag igen!” Jag börjar undra hur vi gjorde förut. Alltså innan veckoplaneringsfascismen började.

Men nu är ordningen återställd. Menyn är på plats och maten inhandlad. Nu är jag igång igen. Byggfolket har planerat att vara klara med sitt i veckan, så snart är det dags för Öppna Stolen igen. Har saknat det.

Idag då. Blodpudding. Fläsk. Råraka. Rivna morötter. Lingon och äppelmos. Söta, salta och syrliga inslag. Klassiskt. Och så förbannat gott! På min frus inrådan kör jag numera blodpuddingen i torr panna. Den får skön yta då. Rårakan däremot, denna frasiga, underbara potatiskaka, får bada i olja. Den blir snarare friterad än stekt. Skala, riv ner i en ganska varm väloljad panna, platta till och salta. Låt den ligga tills den går att skaka loss, vänd, i med mer olja, stek klart. Inget tramsande med att skölja bort stärkelse eller så. Bacon, eller rökt sidfläsk i det här fallet, steks på ganska låg värme, då blir den så där skönt knaprig. Morötterna får gärna ligga i citronsaft och lite salt ett tag innan servering.

Nu regnar det ute. Men jag blir inte arg. Jag sitter mest och funderar på den håll-käften-middag jag hoppas kunna leverera på lördag.

  9 comments for “Nystart med blodpudding

  1. 2013-05-27 at 22:59

    om man tar bort blodpuddingen ser det mycket gott ut!

  2. 2013-05-27 at 23:00

    mathias, jag som trodde att du förstod dig på god mat?

  3. 2013-05-28 at 00:25

    Du är så jäkla duktig! Och lite rolig också;)

  4. 2013-05-28 at 07:53

    Ser jätte gott ut!
    Har nog inte ätit blodpudding sedan barns ben- och det var på 1900-talet! 🙂
    Måste göra detta!
    Tack för tips!

    • 2013-05-28 at 07:58

      Vad kul! Fläsk och lingon är ett måste. Resten är bonus. Hoppas det blir så gott som du kommer ihåg det. Lycka till!

  5. 2013-05-28 at 08:01

    Ps. du, vilka fina bilder du har på din blogg- det gör läsningen ännu mer inspirerande!

    • 2013-05-28 at 08:08

      Fantastiskt kul att höra! Tack. Önskar dig en bra dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *