Öppna Stolen: Den perfekta människan finns inte

IMG_1416

 

Det är kul med folk. Alla har vi våra styrkor, svagheter och egenheter. Kombinationer av karaktärsdrag, både negativa och positiva, som skiljer oss från alla andra, som gör oss till de vi är. [pullquote-left]Jurister, och då framförallt bolagsjurister, är sinnessjukt tråkiga.[/pullquote-left]Då och då försöker jag luska ut Öppna Stolen-gästernas mest intressanta eller udda egenheter och skriva om dem. Ibland blir det bra, ibland inte. Huvudsaken är egentligen att jag slipper dela med mig av mina egna tillkortakommanden.

Men vad skriver man om en person som i det närmsta är perfekt? Jag gjorde en lista på vår senaste gästs egenskaper i hopp om att bli inspirerad till att skriva något elakt. Så här såg den ut:

Ödmjuk, berest, nyfiken, modig, social, allmänbildad, intelligent, driven, högpresterande, framgångsrik, känslig, djup, engagerarad, omtänksam, osv.

Och det bara fortsatte i samma stil. Där fanns inget att gå på. Det var liksom inget jävla hyllningstal jag försökte skriva! Men det fanns en grej…

Jurister, och då framförallt bolagsjurister, är sinnessjukt tråkiga. Inga erfarenheter, intressen eller relationer värda att dela med sig av. Ingen humor. Inget. En grå, neutral och meningslös livsform. Allt det här enligt gästen själv som är chefsjurist på ett multinationellt transportbolag. Skönt att jag slipper stå bakom de hårda orden.

Maten blev bra. Inga utsvävningar, men god. Jag grillade på några kycklinglår i en glödhet grillpanna och lät de bli klara i ugnen där blomkålen fått färg sen tidigare. Kokt och tärnad potatis stektes på i smör och olja. Gröna ärtor, mango och bladselleri fick utgöra den gröna delen på tallriken. Det var lite otippat att grillränderna gav så mycket smak. Det kommer upprepas inom kort.

  2 comments for “Öppna Stolen: Den perfekta människan finns inte

  1. Mårten Sessler
    2014-02-11 at 23:38

    Och tur fan är väll det 😉

  2. Rita Gustafsson
    2014-02-12 at 00:24

    @ Mårten Sessler – vad gör du här? Det var inte igår! Tog en stund innan poletten trillade ner 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *