Öppna Stolen inställd

zucchinisoppa

Ingen Öppna Stolen idag. Gäster och barn som kräks är en dålig kombo. Jävligt tråkigt. Men zucchinisoppa och rökt lax visade sig vara en lysande kombination. Och sjukt enkelt. Hur enkelt? Säg så här: har man en fru som varit uppe hela natten för att ta hand om äckliga barn så är tiden för rofylld matlagning starkt begränsad. Man känner sig minst sagt behövd. Att ta upp diskussionen om behovet av egentid rekommenderas inte.

Skala och skär zucchinin i bitar. Spola och skär purjolöken i bitar. Skala och skär mandelpotatisen… japp… i bitar. Allt ska sen ner i en kastrull och kokas mjukt i lite hönsbuljong. Under tiden avlastas den andra föräldern. När kokandet är klart kan det vara läge att hälla av lite vätska. Zucchini är nämligen en grön stång gjord av endast vatten. Mixa slätt, häll på grädde, färskpressad citron och vansinniga mängder salt. Smaka av och förvånas över att det behövs mer salt. Zucchini är en grön stång gjord av vatten som inte smakar särskilt mycket. Som tur är kommer den halvfabricerade rökta laxen och styr upp situationen. Och inte minst sältan. Några fina små rullar i botten på en sopptallrik, varm soppa på det, lite olivolja, eventuellt  lite mer salt. Det blir subtilt, krämigt och välsmakande. Trots att det mest smakar purjo och potatis. Och så tar det max tjugo minuter.

Slutsatsen är dock att zucchini är en grön stång som gör sig bättre rå eller stekt/grillad.

Om allt går som jag tänkt mig så blir det vintips i morgon. Jag har fått med mig ett intressant rödvin hem som jag fått i uppdrag att matcha med en maträtt. Och morgondagens fläskkotletter tror jag kommer bli perfekta. Får se om jag tänkt rätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *