Öppna Stolen: Paella på kyckling och bläckfisk

paella

Idag hade vi en civilingenjör på besök. En sån som jobbar med att ha arbetsmiljöansvar inom byggsektorn. Om hon hade fått jobba när de byggde Öresundsbron så hade ingen dött. Utom den stackarn som begick självmord kanske. Helt sjukt att någon tog tillfället i akt och hoppade. Kass dag på jobbet.

Nåväl. Paella. Min fru är emot det. Och hon förklarade slugt för vår dotter (som avskyr risotto) att ”paella är ungefär som risotto”. Perfekt. Köket var fullbelamrat med kakbak när jag kom hem, men efter att ha återerövrat min rättmätiga plats kunde jag börja hacka upp grönsakerna. Paprikan, löken, morötterna, fänkålen och tomaterna. Jag stekte på kycklingen och grönsakerna i olika pannor. Sen skickade jag ner allt tillsammans med ris, saffran och buljong i en kastrull. Efter typ 20 minuters puttrande, lite bläckfiskringar, några gröna ärtor och lite citron var det dags att äta. Bordet var redan dukat av vår femåring. Det glömde hon inte bort att påpeka halvvägs in på middagen. Skrikande.

Samtalet gled lätt mellan gemensamma nämnare som Karlskoga, ”Dragon whisperers” i Kina och dansuppvisning i Capoeira. Som vanligt på torsdagar. Hur paellan va? Civilingenjören och frun verkade digga den. Jag tyckte den var bra. Dottern har som vanligt noll koll. Det kurrar nog i magen på henne nu.

  2 comments for “Öppna Stolen: Paella på kyckling och bläckfisk

  1. Jenny
    2013-04-19 at 09:20

    Tusen tack för god middag och trevligt häng. Ska komma ihåg det där med dragon whisperers nästa gång någon har problem på jobbet!

    • 2013-04-19 at 09:45

      Tack själv! Och tack för blommorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *