Öppna Stolen pulled the chicken into the salad

kyckling quinoa sallad

Det är tur att jag har vänner som ställer upp på att komma hit och fylla den tomma platsen. Men det är inte tanken! Var är ni? Alla ni okända som borde ta er i kragen och pallra er hit? Öppna Stolen heter det. Öppen för alla. Gratis mat. Inga förpliktelser. Hur svårt ska det va! Passa på att anmäla er nu när det är lugnt, snart blir det mycket svårare att få plats. Det kommer börja hända grejer…

Ugnsstekt fläskkarré, eller Pulled pork som var det önskade slutresultat, blev det alltså inte. Jag hade skickat ut min hjälpreda för att köpa färsk karré, men det blev en rökt variant i stället. Som inte alls lämpar sig för att stekas sönder och samman.

Jag fick tänka om. Tog mig ifrån jobbet lite tidigare. Köpte en fin liten majskyckling. Smorde in fågeln i olivolja och gned in den med rökt paprikakrydda, chilikrydda, salt och peppar. Jag brukar sen steka hel kyckling runt om innan den åker in i ugnen. Då får man en skön yta. Så även denna gång. Det satte extra fart på paprikan och chilin.

Efter ungefär 40 minuter i ugnen ryckte jag loss allt kött från benen och blandade ihop det med nykokt quinoa, avokado, paprika, zucchini och ruccola. En massa färskpressad citron och stekfettet från kycklingen utgjorde en mäktig dressing. Så. Jävla. Gott. Verkligen.

Senare gjorde jag fond på skrovet och benen. Jag reducerade ner det till 5 cl vätska. Det räcker precis till en Bloody Mary. Nästa gång ska jag hålla lite bättre koll.

  3 comments for “Öppna Stolen pulled the chicken into the salad

  1. 2013-02-20 at 22:25

    Vill va med!

    • 2013-02-20 at 22:30

      Underbart! Lova mig att du anmäler dig vid första bästa tillfälle. I regel lägger jag ut veckans Öppna Stolen-inlägg på söndagen innan. Då kan du kolla menyn och se att det passar dina preferenser. Glöm inte! Vore superkul att få träffa dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *