Panerad kyckling

IMG_1082Jag köpte havsaborre till middag igår. Killen i fiskdisken frågade om han skulle rensa fisken. Jag tackade ja. Väl hemma filéade jag fisken. Och insåg att i ”rensa” ingår inte att fjälla. Och fjäll sätter sig ganska obehagligt i halsen på en, även efter att de stekts. Så jag satte igång att fjälla. Fjäll i munnen, på kläderna, på diskborsten, i håret, på den nydiskade kastrullen, på barnen. Fjäll överallt. Men framförallt, fjäll i vasken. Där de satte sig ganska obehagligt i rören. Och satte stopp helt enkelt.

Efter middagen gick jag till ICA och handlade kaustiksoda för att lösa upp fiskfjällsproppen. Det funkade inte. Det blev totalstopp. ”Det där är inte bra, det blir bara värre av den där skiten, det stelnar och blir som väggspackel som sätter sig i rören, som en rejäl förstoppning, glöm det där” sa rörkillen och hans son medan de med ett våldsamt juckande våldförde sig på min vask med en jättestor plunscher. ”Ring oss direkt nästa gång, så slipper du lägga ner pengar på saker som inte funkar, och så får vi en slant för besväret också” tyckte rörkillen och hans son. Jag gillar att titta på, lyssna och lära mig av hantverkare. Så i morgon är det jag som går och köper mig värsta feta plunschern! Och jag ska alltid sätta igen rören lite extra med kaustik. Det blir inget bra juck annars.

Idag åt vi kyckling som jag torrpanerat i en blandning av chili, citrongräss, persilja och polenta (och kaustiksoda), och sen stekt i olivolja. Jasminris och lite ångade sojabönor till det. Inte konstigt på nåt sätt. Enkelt. Gott. Fjällfritt.

 

  3 comments for “Panerad kyckling

 1. 2013-08-13 at 00:25

  vilkenn jucklusta! Har du panerat en HEL kyckling? det intresserar mej mer än den lite fattiga maten på torsdag. Men jag kan kanske komma å jucka nästa vecka med er alla?

  • 2013-08-13 at 07:14

   Inga planer på hel kyckling just nu. Men det kommer säkert. Underskatta inte linser, sjukt gott.

 2. 2013-08-13 at 10:30

  linser är underbart , men det var lite fattigt till. kram till fina familjen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *