Pizza

pizza

Det blev pizza till sist alltså. Inte riktigt hemmagjord men nästan. Degen köptes på en sunkpizzeria på vägen hem från jobbet. 10 kronor per klump. Inte så prisvärt men det sparar lite tid. Dessutom tror jag kvaliteten är ok.

Vad har man på en pizza då? Det var nån galning på TV som klantade sig och skulle göra en pizza bianca häromdagen. Det är inget för mig. Det ska minst vara tomatsås och ost på. Sen spelar resten mindre roll. Såsen gjordes på burktomater, schalottenlök, lite chili, tomatpuré, ketchup, lite socker och torkade kryddor. Typ oregano, timjan och sånt. Sen lyckades jag rota fram följande att ha på: gul paprika, tomater, fetaost, parmesan, pinjenötter, sardeller och spenat. ”SCHAGARADANG!” Så skulle en gammal trummande bekant ha uttryckt känslan när man sätter tänderna i den nygräddade pizzan. Men hade han fått välja maträtt blev det nog snarare ”Rostbiff, potatissallad och 2-literscola!” Det var kul om man var där.

Jag har inte riktigt vågat göra pizza hemma förut. Trodde att det skulle bli soggigt utan en sån där ugnssten. Men det funkar bra utan. Bara man smäller på värmen ordentligt och helst låter plåten bli varm innan man lägger på den platta degkakan. Jag kavlade ut degen på bakplåtspapper för att göra den mer lätthanterlig. På med tomatsås, ost och allt annat, och snabbt in i ugnen i typ sju-åtta minuter. Glöm inte några stänk oroande god olivolja. ”SCHAGARADANG!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *