Polentapanerad brandade eller Fancy fiskbulle

IMG_0928Skatteåterbäring? Japp. Känns lite konstigt att vara tacksam för att få tillbaka sina egna pengar. Förmodar att man mest blir glad för att det inte ska betalas in mer.

Jag hade i alla fall inte räknat med extra pengar i matlagningen utan planerade att jobba med grejer jag hade hemma. Igår la jag några bitar fryst gösfilé i rimlag. Idag lät jag dem koka upp i lagen, stängde av värmen, och lät dem ligga kvar i tio minuter. Sen mosade jag ihop gös, kokt potatis och stekt schalottenlök tillsammans med lite av fiskkoket, och formade till några sköna biffar. Lite polentapanering på det och sen ner i en stekpanna med en massa olja. Lite sallad, citron och timjan till det så var allt klart. Fluffiga och vackra brandade-biffar med frasig yta. Riktigt bra.

Ettåringen åt lika mycket som vi vuxna. Femåringen åt hälften så mycket. De är inte kloka nån av dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *