Rödingtartar på Öppna Stolen


Idag var det Öppna Stolen igen. Ett nytt tillfälle, en ny gäst. Han var lång och kom med en långbladig växt i en kruka invirad i tidningspapper. Jag blev jätteglad! Blommor hade verkligen inte varit passande. Det var vi överens om.

Maten var i stort sett klar när det ringde på dörren. Tartaren gjorde jag genom att hacka och blanda ihop gravad röding, schalottenlök, pepparrot, dill och gräslök tillsammans med lite majonnäs. Gravningen startades dagen innan då jag gnuggade in filéerna med salt och socker, och lät de ligga tätt tillsammans i kylen med en massa dill. Salladen bestod av rödbetor (redan kokta), blomkål (redan ångad), ruccola (redan sköljd), fetaost (färdigystad), färskpressad citron, nyhackad dill och gräslök, och salt och peppar.

Min familj tyckte det smakade bra. Och gästen, som jag uppfattade som väluppfostrad men ändå ärlig, verkade också tycka det. Så här i efterhand inser jag att portionerna eventuellt var i minsta laget. Det är ju barn och grejer som ska fixas med samtidigt som man äter, så jag funderar inte alltid på om jag blir mätt. I värsta fall är han nere på korvmojen nu och svär: ”Ok, det är gratis och så, men det är väl själva fan att man måste planera in en till middag direkt efteråt. Jävla snåljåp!” Men han höll god min här hemma i alla fall. Förlåt. Du skulle sagt till, det fanns ju mer sallad! Och ströbröd hade jag kunnat fixa också.

Trots portionsfadäsen blev det en grymt trevlig middag med bra diskussioner. Vi kände inte varandra speciellt väl innan. Nu lite mer. Vi vet till exempel var vi står när det gäller framgångsrika bloggare och mindre framgångsrika sverigedemokrater.

Du är hemskt välkommen tillbaka. Nu genast om du inte blev mätt på korvmojen.

  2 comments for “Rödingtartar på Öppna Stolen

 1. 2012-11-16 at 14:00

  Vi hade också öppna stolen hemma i vår familj förra veckan, öppna toalettstolen. Magsjuka…..
  -Skämta aldrig mer om mat och bajs Pysse!
  -Ok sorry, jag ska tänka på det i framtiden.
  -Dåligt…
  -Sorry…. Jag bjuder på en öl..
  -För sent…

  • 2012-11-18 at 22:39

   Finns det vanliga människor som läser den här bloggen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *