Smaktest? Slutet på min resa i Sveriges Mästerkock 2017

Fan. Där tog det stopp. På ett jävla smaktest! Jag hade taktiken helt klar för mig men fick totalt hjärnsläpp. ”Tänk inte, skriv bara det första du ser och känner.” Jag kände smördeg men tänkte filodeg. Jag såg russin men tänkte … berberisbär? Det kunde förstås slagit åt andra hållet, men den här gången hade jag inte marginalerna på min sida helt enkelt.

Vilken grej ändå! Top 6 i Sveriges Mästerkock 2017! Mitt mål var att minst ta mig vidare till kvalet i Gävle, så då måste det här ändå anses vara klart godkänt. Men det känns så klart bittert när segern möjligtvis kunde vara inom räckhåll. Från att vara en av tusen, till en av 40, till en av tolv, och sen sex … Till fiasko i ett jävla smaktest! Krasch.

(Andas några djupa andetag.)

Jag är så tacksam för att jag fick den här möjligheten. Det har krävts en hel del uppoffringar, framförallt av min fru som skött om hela ruljangsen medan jag varit iväg och roat mig. Tack för det älskling! Sen är jag tacksam för att jag fått lära mig saker om mig själv, om hur jag fungerar (och inte fungerar) i vissa situationer. Och så känns det fantastiskt att ha fått en massa nya vänner, några riktigt nära till och med. Tack allihopa!

Vad händer nu då? Jag vet faktiskt inte. Det enda jag vet säkert är att jag inte kommer att hamna i ett restaurangkök. Jag har väldigt stor respekt för de som klarar av det tempo och de arbetstider som krävs, och vet att det inte är något för mig. Men mat, matlagning, dryck och måltider har länge varit och kommer i högsta grad fortsätta att vara väldigt närvarande i mitt liv. Vi fortsätter så klart med Öppna Stolen där vi tar emot en gäst varje vecka. Planen är även att kunna ge bloggen lite mer kärlek framöver, håll koll här och gilla En halvgroda i Köket på Facebook. Sen lägger jag förstås upp en massa matbilder som @halvgroda på Instagram, mest vardagsgrejer, men ibland lite mer genomtänkta anrättningar. Och så kommer det dyka upp lite filmade grejer! Jag och en god vän i ett kök, mat och vin, en del skitsnack. Typ. Håll gärna ögonen öppna, så ska jag försöka att inte göra någon besviken igen. Inte med ett jävla smaktest i alla fall. Jag är inte bitter 😉

  27 comments for “Smaktest? Slutet på min resa i Sveriges Mästerkock 2017

 1. Melon
  2017-03-08 at 21:06

  Du var helt klart bäst i sveriges mästerkock <3333333

  • Halvgrodan
   2017-03-08 at 21:19

   Tack! Uppskattar verkligen stödet.

 2. Ewa
  2017-03-09 at 07:04

  För oss har du alltid varit en mästerkock.
  Stor kram till dig o familjen

  • Halvgrodan
   2017-03-09 at 08:30

   Tack kära du! Det värmer ❤❤❤

 3. Nimbus
  2017-03-09 at 11:07

  Du förtjänade inte att åka ut 🙁 lycka till i framtiden 😀

  • Halvgrodan
   2017-03-09 at 11:09

   Tack! Det behövs lite tur också, det hade jag inte den här gången, tyvärr. Tack för stödet!!

 4. Anders Brohäll
  2017-03-09 at 12:32

  Jag är impad. Bra skit.

  • Halvgrodan
   2017-03-23 at 22:35

   Puss

 5. zenkert
  2017-03-09 at 19:13

  Skulle man kunna få hela listan på ingredienser i maträtten i smaktesten?

  So far efter att ha sett programmet och läst om dina Russin.
  Så har jag:
  – Smördeg
  – Pistagenötter
  – Gröna Ärtor
  – Kyckling
  – Kycklingbuljong
  – Lammfärs
  – Ris
  – Lök
  – Kanel
  – Russin

  För det kan väl inte var så enkelt att salt också är en ingrediens…
  Och kanske Svartpeppar… Big Smile

  Please, Dela med dig.

  Och vad den heter?
  Den såg grymt god ut.

  Cio, Zenkert

  • Siri
   2017-03-09 at 21:15

   Jag undrar också vilka ingredienser det faktiskt var! Konstigt att inte det nämndes i slutet av programmet…men synd att du åkte ut! Tyckte du var den mest innovativa och nytänkande matlagaren:)) Lycka till med allt

   • Halvgrodan
    2017-03-09 at 21:22

    Ja, konstigt att det inte tas upp, och synd för jag kommer inte alls ihåg. Tack för komplimangerna, det värmer gott 🙏🙏🙏

  • Halvgrodan
   2017-03-09 at 21:20

   Salt och peppar var inte med på listan med ingredienser😂 Dessvärre var jag så störd över att ha åkt ut så jag inte kommer ihåg övriga ingredienser. Tror rödlök var en.
   En sak kommer jag däremot ihåg mycket väl, det smakade inte gott 😜 Baked Ouzi tror jag det hette.

   • zenkert
    2017-03-09 at 21:51

    Rödlök blir lätt lite besk, om den tillagas för länge.
    I grytor och andra långkok.
    Jag dissar rödlök där, alla gånger.
    Och smaken färgar av sig på alla andra smaker också.
    Absolut godast fräsch, rödlöken är, som i sallad eller liknande.

    Inga Dadlar heller då, som presenterades som något
    som alltid används i arabisk matlagning.

    Eller?

    Men så lost är du väl ändå inte så att du inte kommer ihåg.
    Grabbarna Grus och Kvinnan med ett bett som varje
    tandläkare skulle älska att få rätta till, borde väl
    ändå informerat dig och dina medtävlare om
    ingredienserna… ?

    Ciao

    • Halvgrodan
     2017-03-09 at 22:04

     Programmet spelades in i november, och jag tänkte mest på att jag hade åkt ut när Markus gick igenom listan. Kändes väldigt irrelevant just då. Så jo, jag är nog så lost 😂

 6. Ulrika
  2017-03-09 at 21:40

  Du var tidigt en favorit så det var så klart ledsamt att du åkte ut. Men jag fortsätter att heja på dig och önska dig goda tider i livet! Hälsningar från Ulrika

  • Halvgrodan
   2017-03-09 at 22:00

   Tack! Önskar dig detsamma!

 7. Johanna
  2017-03-09 at 21:58

  Så synd att se dig åka ut! Har hejat på dig från första avsnittet du var med i, dels för din fina rosett du hade på audition hehe, men mest för din uppenbara talang såklart. Är också frälst av matlagning och finns inget bättre än att bjuda människor på mat lagad med kärlek. Ska definitivt följa bloggen och instagram framöver! Tack för att vi fått följa dig i Mästerkocken!

  • Halvgrodan
   2017-03-09 at 22:09

   Wow! Vilka fina ord Johanna! Låter som att vi går igång på ungefär samma grejer 😂 Vad kul att du följer mig, ska försöka förvalta förtroendet 😄

 8. Elin
  2017-03-10 at 17:56

  Jättesynd att du åkte ut, du var favoriten, riktigt grym! Va stolt över din prestation, du har kommit långt!

  • Halvgrodan
   2017-03-12 at 19:14

   Tack Elin! Jag uppskattar verkligen din uppmuntran. Jag tar åt mig och är stolt 😉

 9. Jonathan
  2017-03-12 at 18:56

  Så jäkla tråkigt att du åkte ut, du var min favorit ända från audition. Lycka till med allt i framtiden!

  • Jonathan
   2017-03-12 at 18:58

   Ska även tillägga att du utstrålar ett enormt lugn och känns som en sån extremt hyvens kille. En sådan mysig människa som du har inte varit med i Sveriges mästerkock tidigare!

   • Halvgrodan
    2017-03-12 at 19:17

    Oj! Blir lite rörd men framförallt glad och upprymd för dina fina ord. Tack!

 10. Diana Johansson
  2017-03-17 at 08:05

  Jag såg dig som den givna vinnaren! 🍾
  Smaksäker, lugn och innovativ. Blev så förvånad och besviken när du åkte ut. Först eliminering p.g.a en lagtävling å sen ett smaktest 😝

  Hade det varit matlagning så hade du aldrig åkt ut. Det har varit en fröjd att se dig laga mat å iof en fröjd bara att se dig..äntligen en riktig man i tv med en skön humor (men det skulle jag ju aldrig tala om 😌)
  Du har väckt mitt matlagningsintresse till liv igen.
  Ta hand om dig och fortsätt inspirera å
  lyckos familjen som får njuta av din mat igen!

  • Halvgrodan
   2017-03-23 at 22:39

   Inte så smaksäker uppenbarligen 😉 Vad glad jag blir om jag kunnat inspirera dig! Kolla gärna filmen som jag lagt upp på bloggen och berätta vad du tycker. Dela gärna vidare om du gillar den.

 11. Tanya
  2017-03-28 at 16:56

  Hejade på dig från första dagen, så synd att du åkte ut men du kmr lyckas ändå. Lycka till med allting. Kram

  • Halvgrodan
   2017-03-28 at 23:04

   Tack Tanya!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *