Snabbmat

couscoussallad

Idag kom jag hem sent. Eller, sent för att ha matansvaret kan man väl säga. Typ 18:30. Men den här rätten är perfekt när det ska gå fort. Det tar drygt fem minuter att få couscousen klar. Under tiden hinner man gröpa ur två avokado, skölja lite färsk spenat, droppa av några cocktailkapris, bryta ner en fetaostbit och pressa citron över alltihop. Blanda ner de ljumna grynen så är det klart att serveras. Vill man lyxa till det, och inte går på nån kalorisnålhetsdiet, så drisslar man på rikligt med olivolja från helvetet. Den goda delen av helvetet. Där det finns god olivolja.

I fredags kom grannen under oss upp och hade synpunkter på att det lät för mycket från vår lägenhet. Vi hade gäster hemma och totalt tre stycken 5-åringar som sprang omkring och lekte. Klockan var alltså halv sju. På en fredag. Hennes förslag och tillika snillrika lösning på problemet var att vi skulle låsa in barnen i ett rum som inte ligger direkt ovanför något av rummen i hennes lägenhet. Vi tog till oss idén och har nu barnförbud i matsal, vardagsrum och kök. Jätteskönt. Tack för din input kära granne. Hoppas du hamnar i den delen där det inte finns olivolja.

 

  2 comments for “Snabbmat

 1. 2013-02-25 at 22:44

  Lägg barnen 18.30 så går de upp och springer 04.20 i stället, det gillar nog grannen…
  Är du inte hungrig nu vid 23 rycket efter den salladen? Såg god ut, men mättar den?

  • 2013-02-25 at 22:48

   Kanske borde börja med Öppna Stolen ”Vickning” också. Folk kan komma hit direkt från krogen, få i sig lite välförtjänt nattamat och efterfesta lite.

   Couscous mättar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *