Torsk med brysselkåls- och tomatsallad

torsk_brysselkålI söndags var jag uppe alldeles för tidigt, runt kl. 8. För att inte väcka alla andra packade jag ner den yngsta i en vagn och gick till matbutiken. Utan inköpslista, utan plan. Jag gick runt i över en timme, tittade runt, funderade och la ner saker i korgen då och då. Det är nåt väldigt avslappnande med att gå omkring i en tom butik utan tidspress. Och inspirerande. Planering, i form av veckomenyer och inköpslistor är inte särskilt inspirerande. Men det skiter jag i, för det är helt omöjligt att hinna med annars. Jag får väl gå upp tidigt på en söndag igen om jag känner mig ”oinspirerad” och gnällandan faller på.

Min extremt kreativa matexkursion resulterade i alla fall i brysselkål. Wow. Jag tappar nästan andan, så coolt är det. Men det är gott. Till den här rätten ångade jag dem och blandade dem med urvattnade tomater (salta tomaterna ordentligt, rör om och krama ur, och häll av vätskan). Lite rosmarin, citron och olja så har man en lite annorlunda sallad. Torskfilén ångade jag också. Om man har ett hölster med tillhörande supertunn och superkänslig mattermometer, så är det lätt att kolla fiskens innertemperatur under tillagningen. Runt 43 grader blir bra. Sen är det gott med lite skirat smör och mer citron över alltihop.

Nu måste jag gå och ta ut kyckligen ur ugnen. Den ska få svalna, delvis hamna i matlåda och även bli till wraps i morgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *