Variant på tunnbrödsrulle

 

Själva konceptet bröd-med-kött-i är välbeprövat, och jag förmodar att tunnbrödsrulle kan inordnas under samma kategori. Jag har försökt utgå ifrån den klassiska gatuköksvarianten. Samma grundtanke men med lite annorlunda ingredienser.

Resultatet är en viltkorvsrulle med lila blomkåls- och sötpotatispuré, toppad med färsk spenat och riven pepparrot. Tanken är att sötman i sötpotatisen ska balanseras av blomkålsinslaget. Att det blev lila blomkål är mest en tillfällighet. De vita huvudena var för stora och de lila var i rätt storlek. Sen tyckte jag att det skulle bli en häftig färgkombination med det orangea och lila tillsammans. Tillsammans fick de ta det kiosklagade potatismosets plats. Isbergssalladen byttes mot spenaten. Senapen mot pepparrot. Ketchupen tyckte jag inte passade in. Viltkorv är helt enkelt gott.

Samma uppbyggnad som en klassiker men med annorlunda ingredienser alltså. Jag tror att matlagningstermen är en dekonstruktion. Brukar det bli gott? För det mesta. I det här fallet? Ja! Och den objudna men välkomna gästen vi hade på middag igår verkade hålla med. Efter visst trugande (inga hot) lyckades jag till och med få henne att ta mer riven pepparrot. Trots att hon sa sig inte gilla det. Jag vann alltså.

Och ja, jag har kastat om i menyn lite. I kväll är jag själv hemma och tänkte lyxa till med god mat som får ta lite tid. Spenatsoppan får vänta till nästa vecka.

  2 comments for “Variant på tunnbrödsrulle

  1. Tompa
    2012-09-14 at 13:12

    Kan tipsa om rökt röding eller lax, krossad potatis, ruccola, rödlök samt pepparrotssmör i ett tunnbröd. Väldigt gott!

    • 2012-09-14 at 13:19

      Det låter helt magiskt! Klart man ska fisk i rullen! Nåt i den stilen ska definitivt göras inom kort. Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *